Weboldal védelem

Akadályozza meg, hogy feltörjék weboldalát!

Biztonságos weboldalt akarok

Miért fontos weboldalának védelme?

A jó weboldalak pénzt termelnek az üzemeltetőjüknek. Szolgáltatást, vagy termékeket értékesít? Esetleg információk átadásából származik bevétele a weboldaláról? Ettől a bevételtől foszthatják meg Önt azok a programok, amelyek feltörik és tönkreteszik az oldalát. 

Egy ilyen támadás során több év munkáját teheti tönkre, elveszítheti vásárlói bizalmát. Az elért eredményeit rövid idő alatt lenullázhatja egy weboldal feltörés. Az oldal helyreállításának költsége (ha egyáltalán lehetséges), igen jelentős összegeket fog felemészteni. 

A weboldal védelemmel mindezt megelőzheti, megvédjük az Ön oldalát és a bevételeit a rosszindulatú támadásokkal szemben!

 

Hogyan lesz biztonságos a weboldalam?

A wordpress a legelterjedtebb honlap motor. Ideális célpontja a kártevő programoknak. A programok nagyon hamar megtámadják az oldalakat, és gyenge pontokat keresve próbálnak bejutni az oldalba, és ott elérni céljukat. Azaz tönkretenni az Ön oldalát.

A wordpress honlapok esetén számtalan bővítmény áll rendelkezésére a weboldal készítőknek. Vannak esetek, amikor ezek a pluginok sebezhetővé tehetik az oldalát, szabad utat engednek a robotoknak. Ez pedig egyenes út a weboldal feltöréshez.

A biztonságos weboldal működése érdekében meg kell szüntetni az oldala gyenge pontjait. A folyamatos működést monitorozni kell, rendszeresen frissíteni az oldal összetevőit, a nem biztonságos pluginokat le kell cserélni, a gyenge jelszavakat meg kell változtatni.  A weboldalát biztonságos, rendszeres adatbázis mentést biztosító tárhelyre kell áthelyezni.

A weboldal védelem maximalizálása érdekében a rendszeresen az oldalra támadó IP-címeket le kell tiltatni. A teljes weboldalt tűzfallal és víruskereső rendszerrel kell felvértezni. 

 

 

Weboldalvédelem lépései

U

A weboldal feltérképezése

Gyenge pontok feltárása, megszüntetése

Gyenge jelszavak megváltoztatása

s

Veszélyes bővítmények lecserélése

Biztonságos tárhely választás

Feltörésvédelem kiépítése

Rendszeres IP támadások letiltása

Weboldal rendszeres karbantartása

Z

Biztonságos működés

Feltört weboldal helyreállítása

Ha feltörték a weboldalát a legfontosabb, hogy azonnal cselekedjen és kérjen segítséget az oldal megtisztításához. Egy feltört oldal helyreállításához szakértelem szükséges. A weboldal teljes adatbázisát és minden egyes részét át kell nézni, hogy a rosszindulatú program utolsó morzsáját is eltávolíthassuk a fertőzött oldalról. 

Nem maradhat egyetlen apró részlet sem weboldalában, amely egy ilyen programból származik, mert jó eséllyel újból elterjed.  

Ajánlatkérés