Weboldal gyorsítás

Gyors weboldalt akarok

Miért szükséges a weboldal gyorsítása?

A XXI. századi rohanó világban a legfontosabb dolog az idő. Az emberek türelmetlenek. Hatványozottan igaz ez az interneten böngésző felhasználókra is. 

Ha a weboldala lassú, egyszerűen nem fogják megvárni míg betölt. A látogatók bezárják oldalát, mielőtt még látnák mi van rajta. Ez magas visszafordulási arányt fog eredményezni, amelyet a Google sem fog jó néven venni.

Ha lassú a weboldala, nem nyújthat majd maradandó felhasználói élményt, és a látogatók inkább mást fognak keresni Ön helyett. A Google találati listáján pedig hátrébb fog kerülni a gyorsabb weboldalakkal szemben. 

A weboldal gyorsítás mindezt megoldhatja, segít oldalát felhasználóbaráttá tenni, és a Google is szeretni fogja. 

 

Mitől lassú weboldalam?

A weboldal lassúságát több minden befolyásolhatja. Elképzelhető, hogy a szerver sebessége túl lassú, vagy túlterhelt a tárhely, amelyen a weboldal található. 

A honlap lassúságát okozhatják még a nem megfelelő technikai beállítások, valamint a túl sok háttérben futó kód is. A wordpress honlapokhoz számtalan bővítmény megtalálható, amelyek megfelelően alkalmazva nagy segítséget jelenthetnek az oldal üzemeltetésében. 

Egy hozzá nem értő felhasználó azonban könnyen esik abba a hibába, hogy minden feladatra keres egy plugint, ezzel a weboldal betöltési idejét jelentősen megnöveli. 

Nagyon gyakran előforduló tényező még a felhasznált képek nem megfelelő méretezése, és optimalizálása. A szükségtelenül nagy képek lassan töltődnek be, ezzel megnövelik a weboldal betöltésének idejét is. 

 

 

 

Weboldal gyorsítás lépései

U

A weboldal feltérképezése

Z

Háttérben futó kódok ellenőrzése

t

Bővítmények felülvizsgálata

Bővítmények optimalizálása

R

Képek méretének optimalizálása

Feltárt, lassulást okozó hibák megszüntetése

Weboldal gyorsaságának biztosítása

Jobb felhasználói élmény

Ajánlatkérés